Sosyal Medya

Güncel

'TRT Haber Erdoğan’ı neden sansürledi?'

Star gazetesi yazarı Selahaddin E. Çakırgil, Erdoğan'ın 'İslamcılar tartışması' için söylediği sözlerin TRT haber tarafından sansürlendiğini söyledi.



Çakırgil, bugünkü “Ben bu tartışmanın neresindeyim?” baÅŸlıklı yazısında, Cem Küçük'ün Mavi Marmara ÅŸehit ve katılımcılarına "manyak Ä°slamcılar" demesi ile baÅŸlayan tartışmaya deÄŸindi.

Çakırgil, “EÄŸer, Ä°slamcılıktan murad, inandığı deÄŸerlere göre bir dünya kurulmasını istemek ise, ÅŸuûr ve basiret sahibi hangi Müslüman, ‘Ben Müslümanım ama inandığım deÄŸerlerin, ölçülerin bir toplum ve dünya düzeni olmasını istemem. Ona karşıyım!' diyebilir? Birileri, biz de ‘müslümanız..' diyorlarsa ve sonra da Müslümanları taÅŸlıyorlarsa, onlara, önce içinde bulundukları kafa karışıklığından kurtulmaları tavsiye olunur” dedi.

Bu tartışmada CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan yanıt beklediÄŸini belirten Çakırgil, ErdoÄŸan'ın açıklamasından “Ä°slamcı olanlar atılıyor, Ä°slamcı olmayanlar getiriliyor' deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, Ä°slamcı olmak ya da olmamak ÅŸeklinde bir ayrım yapmak yanlış. Biz tekkeye mürid aramıyoruz ki… (…) Ama bazıları iÅŸi tamamen ÅŸirâzesinden çıkardı” sözlerini hatırlattı ve sordu:

Ama işi şirazesinden çıkaranlara yönelik sözler, TRT Haber'de dün 12.35'teki yayında sansürlendi; niçin?

ERDOÄžAN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söylemişti:

“Ä°slamcı olanlar atılıyor, Ä°slamcı olmayanlar getiriliyor' deniyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, Ä°slamcı olmak ya da olmamak ÅŸeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Tekkeye mürit aramıyoruz ki. Siyasi parti için esas olan, dürüst, ilkeli, vatanını milletini seven, parti ilkelerine uyacak insan aramaktır. Yapılması gereken budur. Ama bazıları iÅŸi tamamen ÅŸirazesinden çıkardı. Ä°ÅŸi, kendi doÄŸrularını benimseyen, belirledikleri çerçevede kalan insanları ‘doÄŸru', onun dışındaki insanları da ‘yanlış' addetme noktasına getirdiler. Oysa kimsenin böyle bir hakkı yok. Onların da böyle bir hakları, yetkileri yok; benim de.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.